AGENDA

Charlottesville Historic Resources Committee Friday, November 13, 2020; 11:00 a.m. – 1:00 p.m. Remote meeting via Zoom

.....

- 1. Call to order: [11:00; 15 minutes]
 - a. Virtual introductions
 - b. Public comments*
- 2. <u>Approval of the agenda</u>: [11:15; 5 minutes]
- 3. <u>Approval of meeting notes</u>: [11:20, 5 minutes] a. October 9, 2020 meeting notes
- 4. <u>Honorary Street Names Policy Work Session</u>: [11:25, 1 hour 15 minutes] *The bulk of the November meeting will be reserved to discuss Charlottesville's Honorary Street Names policy, the goal being to provide clear recommendations to Council at the end of the meeting. The following questions will guide the discussion:*
 - a. Does the honorary street name policy require more specificity and clarification?
 - b. Are the application criteria and requirements achieving the City's purpose?
 - c. Do the submitted applications meet the basic criteria stated in the policy and application form?
- 5. <u>Public Commemoration</u>: [12:40; 15 minutes]
 - a. Daughters of Zion Cemetery Replacement Plaque
 - b. Mellon Foundation Monuments Project orientation
- 6. <u>Announcement and review items for next meeting agenda</u>: [12:55, 5 minutes]
 - a. Review upcoming events, lectures, research, etc. that may be of interest to HRC.
 - b. Discuss items for December agenda
- 7. Adjourn [1:00 pm]

Mission Statement

The mission of the Charlottesville Historic Resources Committee is to advocate for historic preservation; to promote an appreciation of local historic resources, both tangible and intangible; and to encourage and coordinate, with appropriate municipal agencies, civic organizations, institutions and individual scholars, the documentation and interpretation of local history.

The Charlottesville Historic Resources Committee achieves its mission through:

- Education
- Public commemoration (historic plaques, signs, markers, and civic festivals and ceremonies)
- Publications (maps, brochures, tour books, and digital media)
- Public meetings (planning sessions, workshops, and lectures)
- And through other means.

* <u>Regarding public comment(s)</u>. The HRC values community participation and input and welcomes public comments at meetings. At the beginning of each meeting, not more than 10 minutes will be allowed for the introduction of any guests and public comments. Speakers may speak for a maximum of two-minutes and shall begin by identifying their name and address. The intent is to allow public input; not initiate a dialogue or debate with the committee. Subsequent to this meeting segment, by majority approval the HRC may amend the agenda to allow further discussion; however the motion should also establish a time limit for that discussion. Additionally, prior to adjourning--and applying the conditions above--the HRC may allow a period not to exceed five minutes for public comment.